Nytt LYS-tal for First 31,7

I LYS-tabellen som ligg på dei nye sidene til NORLYS (www.norlys.org) ser eg at First 31,7 LR er ført opp med 1.20 og at First 31,7 HR er ført opp med 1.21, altså 2/100 opp frå det vi har hatt før. Er det nokon som kjenner til bakgrunnen for for denne endringa?

Harald

Båtenvår

Dette innlegget ble publisert i Diskusjonsforum. Bokmerk permalenken.

8 svar til Nytt LYS-tal for First 31,7

  1. Har ikke sett det. Betyr det at en First 31.7 seiler fortere enn en Bavaria 40 nå? 😉

  2. Asker sier:

    Publisert tirsdag, 24. januar 2012 20:35 LYS Komiteen LYS komiteen har fastsatt følgende LYS tall på nye båter :

    Etter gjennomgang av statistikken har følgende båter fått nytt LYS tall:

    •First 40.7 – 1.36
    •First 31.7 LR – 1.20

  3. Wow! Og jeg trodde at Lys-tallet var basert på seilbåtens FYSISKE egenskaper. Da gjelder det å kjøpe en rimelig rask turseiler, som seiles ellers av folk med lite kunnskap, oftest med utblåste dacronseil. Da vil båtens klasse ha et lavt lys-tall. Godt vi har vår egen klasse!

  4. LYS er dels basert på båtens egenskaper, dels på empiri om hvordan denne båten faktisk gjør det i regattaer. Nå blir vi «straffet» for at en del dyktige seilere har seilt denne båttypen noen år, og dermed har båten over tid figurert langt oppe på resultatlistene sammenlignet med andre båter med samme LYStall. Men det nytter nok ikke å klage; vi får bare skjerpe oss enda mer og håpe at båten er konkurransedyktig selv med 1.20 i LYS.

  5. Mauritz sier:

    Hej.
    I Sverige har SRS (fd LYS) också korrigerats sedan ifjol och har nu tre decimaler, samt två olika tal ett med spinn och ett utan.
    First 31.7 HR 1.201 1.175
    First 31.7 LR 1.194 1.168

    I Sverige har den empiriska faktorn i stort spelat ut sin roll helt i det nya handikapsystemet. Nu skall talet visa på maximal prestanda gentemot andra båtar.
    /Mauritz

  6. Kevin (Nordanatt) sier:

    Hei Mauritz!
    Vi det si at Sveriges nye handikapsystem er basert på båtenes polardiagram? Eller er det fremdeles avhengig av enkelte Teams prestasjoner mot andre Teams kunnskap?

  7. Jolly sier:

    Registrerer med glede at LYS-tallet for
    First 31.7 er satt ned igjen med 2% poeng. Hurrrra!!

Legg igjen en kommentar